MENÜ
Zemin Temizleme Makinesi Nasıl Kullanılır?

Yer temizleme veya zemin temizleme makineleri, endüstriyel ve kişisel kullanımda her geçen gün daha talep görmektedir. İç ve dış mekanlarda yapının geneli düşünüldüğünde, kirliliğin en üst seviyede olduğu alan zeminlerdir. Zemin temizleme makinaları, istenilen hijyenik değerlere ulaşılabilen en iyi ürünlerdir. Manuel veya geleneksel fırça ile standart temizlik malzemelerinin kullanımına göre hem kolay kullanım hem de etkili temizlik imkanı sunmaktadır.

Zemin Temizleme Makineleri Hangi Alanlarda Kullanılır?

Hayatı büyük ölçüde kolaylaştıran endüstriyel makineler, pratiklik ve hız açısından firmalara büyük kolaylık sağlamaktadır. Bu nedenle günlük olarak trafik alan hemen her zemin yüzeyinde tercih edilmektedir. 

Fabrika, hastane, okul, otogar, havalimanı, yurt, alışveriş merkezi ve benzeri alanlar için ıslak ve kuru vakumlama özelliği bulunan Fantom Professional zemin temizleme makineleri, detaylı temizlik ve etkin hijyenik çözümler noktasında kullanıcılara büyük bir avantaj sunmaktadır. 

Zemin Temizleme Makineleri Hangi Zemin Türlerinde Kullanılır?

Kuru vakumlama özelliği bulunan zemin temizlik makinelerinin kullanım alanları, tüm kuru yüzeylerdir. Çok yüksek sıcaklık bulunmayan tüm yüzeylerde (parke, fayans, halı, kilim, lambri, vb.) kullanılabilir. Islak vakum özelliği bulunan makineler ise sert ve düz zeminlerde kullanılır. Fayanslar, parkeler, lamineler, laminantlar, lambriler, vb. zemin yüzeylerinde hem yıkama hem de vakumlama yaparak hijyenik bir temizlik uygulaması yapılmış olur.

Endüstriyel zemin temizleme makineleri, alandaki zemin temizliğinde hız ve hijyen kazanmanız için tasarlanmıştır. Yoğun insan sirkülasyonunun bulunduğu tüm düz zemin türlerinde başarılı sonuçlar verir. 

Zemin Temizleme Makinalarının Kullanımı

“Zemin temizleme makinası nasıl kullanılır?” sorusu, zemin temizliğinde endüstriyel makineleri tercih eden kullanıcıların ve firmaların en çok merak ettiği sorulardan. Fantom Professional zemin temizleme makinelerinin kullanımı son derece kolay ve zahmetsizdir. Genel olarak ıslak, kuru, toz torbalı ve toz torbasız gibi özelliklerin herhangi birisi veya birkaçı ile donatılan modellerin türüne göre kullanımı değişmektedir. Satın alınan ürünle birlikte sunulan paket içerisinde makinelerin nasıl kullanılması gerektiği, “Kullanım Klavuzu”nda yazmaktadır. Buradaki talimatları inceleyerek makinenizin özelliklerini ve kullanımına ilişkin bilgileri öğrenebilirsiniz. 

Modellere Göre Zemin Temizleme Makineleri Nasıl Kullanılır?

Promini 20P modeli, Fantom’un ofislerde, fastfoodlarda ve otel gibi konaklama işletmelerinin pek çok bölümünde kullanılmak üzere üretimini yaptığı hafif ve pratik modellerden birisidir. Torbasız bir ürün olarak yalnızca kullanılacak olan zemin türüne uygun olarak seçilen başlık, makinenin gövdesine yerleştirilir ve çalışmaya başlatılır.

Promini 50P kurum vakum zemin makineleri arasında pratik kullanımı ile dikkat çeken, metal boruların ve uygulanacak yüzeye göre seçilen süpürge ucunun montajını müteakip yalnızca 20 saniyede kullanıma hazır hale getirilebilir. Islak olmayan tüm yüzeylerde kullanılabilir.

Promidi serisi Fantom Professional zemin temizlime makinelerinin kullanımı, ıslak ve kuru vakumlama özelliğine sahip, tüm yüzeylerde tercih edilebilen endüstriyel makinelerdendir. Kuru vakumlamada toz torbası kazana yerleştirilir. Hortumların montajı yapıldıktan sonra kullanıma hazır hale getirilir. Islak vakumlamada ise toz torbası kazandan çıkarılır, kazanın boş ve temiz olması sağlanır. Ardından motor gövdesi kazan üzerine yerleştirilir. Makine kullanıma hazır hale geldikten sonra kuru ve ıslak olan tüm yüzeylerde rahatlıkla kullanılabilir.

Promax serisi modeller ise kuru ve ıslak vakumlama özelliğini bir arada sunan ergonomik ve pratik yer temizleme makinelerindendir. Promidi serisi ürünlerle benzer şekilde kullanılır. Kuru vakumlama için toz torbası, ıslak vakumlama için tank kullanılır. 

Zemin Temizleme Makinelerinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Diğer tüm endüstriyel makinelerde olduğu gibi zemin temizliğinde kullanılan elektrikli makineler için de bakım büyük bir önem taşımaktadır. İdeal depolama ve kullanım koşulları sağlandığında, yıllarca sorunsuz bir şekilde görevini yerine getirebilir.

  • Fantom Professional zemin temizleme makinelerinin bakımı, mutlaka cihazın elektrikle bağlantısı kesildikten sonra yapılmalıdır. 
  • Her temizlik işleminden sonra kazanın içi kir, toz ve sıvı gibi unsurlardan arındırılır. Eğer kazanın içinde bir önceki temizlikten kalmış sıvı kalıntısı bulunursa kötü koku oluşumuna neden olur. 
  • Sıvı vakumlama işleminin akabinde hortumlar, borular ve motor bölümü kuru hale getirilmelidir. Ayrıca kazan boşaltılmalı ve ardından birkaç dakika kadar vakum özelliği aktif konumda kalmalıdır. Bu işlem neticesinde borular ve hortumlarda biriken pislikler ve artıklar temizlenmiş; makinenizin bakımı tam anlamıyla gerçekleştirilmiş olur.
  • Zemin temizleme makinelerinin gövdesinin temizliği sırasında her zaman kuru işlem yapılmalıdır. Parçalar veya makine blogu suya sokulmamalı, yalnızca silmek suretiyle temizlenmelidir. Fakat aksesuarların ve kazanın bakım ve temizliğinde yıkama ve silme işlemi uygulanabilir.

Zemin Temizlemede Ne Tür Bir Makine Tercih Edilmelidir?

İşletmenizin veya çalıştığınız kurumun temizlik işlemleri için doğru ekipman seçimi konusunda kararsızsanız, Fantom Professional’in pek çok farklı kullanım alanına sahip modellerine göz atabilirsiniz. Bu modeller arasında emiş gücü, işlevi ve kuru – ıslak vakumlama özelliği, tank kapasitesi, vb. teknik özellikler doğrultusunda ihtiyaç duyduğunuz zemin temizliği makinesini seçebilirsiniz. 

Yüksek insan trafiği bulunan alanlarda serinin üst modelleri, daha düşük yoğunluk bulunan alanlarda ise başlangıç modelleri işinizi görecektir. Ayrıca makineyi yalnızca vakumlama (kuru temizlik) amacıyla mı yoksa hem silme – yıkama hem de vakumlama amacıyla mı kullanacağınızı göz önünde bulundurarak model tercihinizi yapabilirsiniz.